Keresés ebben a blogban

2011. november 5., szombat

Hint

A Hintről két dolog jut eszembe: egy francia noise zenekar (akik mellesleg közös turnét toltak az Ez3kiellel is - ez is bejegyzésre érdemes), és egy essexi srác, Jonathan James. Ma Jonathan van soron.






Hint két lemezt adott ki eddig.
Kaptok pár számot az első 2003-as Portakabin Fever albumról: korai Frank Popp Ensemble, meditatív, kikapcsolós, lágy, downtempós lebegés az egész. Ismerős a hangzás: nem csak mert a brit multi-instrumentalistákat kedveljük, hanem mert az első kiadó (Hombré) a Ninja Tune-nak afféle kistestvére (volt).
A második album a Tru Thoughts kiadónál jelent meg 2008-ban. Kedvelem ezt a kiadót, mert megbízhatóan tolja a zenészeket, ahogyan ők fogalmaznak a "jazzbreakshiphopsoulfunkbeatsounds" területén. A Tru Thoughts-nak köszönhető jó pár Flevans, Quantic, Bonobo, Mawglee, vagy The Bamboos megjelenés. Az album hangzása eltér az elsőtől, de semmit nem veszített a hallgathatóságából és kreativitásából.

Na, tessék, itt van pár katona:

Portakabin Fever (2003)
01. Count Your Blessing - ez volt az első szám, amit hallottam tőlük
02. Quite Spectacular - korai Frank Popp Ensemble, (még nem a funky nujazz időből, hanem a ruralbeat)
03. Words To That Effect

Driven From Distraction (2008)
01. Keep Your Shirt On (feat. Laura Vane) - na, itt van a csupaszított hangzású The Herbaliser és egy kísérletező Bonobo keveréke
02. At The Dance - Mr. Oizo :)
03. I, Silverfish (feat RUP) - Ninja Tune-os instru + jóféle MC
04. The Tremmuh - ez meg csak simán Ł!/%jó


Jó lenne, ha nem érne véget Hint pályafutása, mert nekem egy zenei hatásokra igen érzékeny zenésznek tűnik. Bármi is lesz, érdemes figyelni a Tru Thoughts honlapját, vagy a dicogs.comot miatta.

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése