Keresés ebben a blogban

2012. július 10., kedd

Kymberley Kennedy

Kymberley Kennedyt az egyik legfrissebb hangként tartják számon. Nézzük, mi hallunk az ingyenesen letölthető mixtapejéből.

A lány igazi tehetség, ez már az elején kiderül. Sokan hasonlítják Michael Jacksonhoz és Christina Aguilerához. Aztán ki tudja - talán most is egy popikon születik.
És bár én kevésbé utazom a popzenében, de ennek a magával ragadó hangnak most engedek. Dinamikus, sokat hajlít, fiatal, mégis edzett, nem fél kiengedni azokat a hangokat, még ha nekem túl sokat hajlítgat is - de legyen ez a popból/RnB gyermekbetegsége.



Az Intro hatásos, a dob és a trombitahang a The Herbalisers-t juttatja eszembe. Az All I wanted kitart a The Ting Tings-féle popzene mellett, ehhez tolta oda a törtütemes arcát LadyBird. A Jay-Z-vel felvett Cry Babyről egy kisebb glitch és több 80-as évekbeli pop jut eszembe - még a hallgatható tartományban van. :)
A Hit and Runban hosszan elnyújtott ütemek eltörlik a korábbi vidám és cserfes hangulatot, de Kym hangja bármennyire is próbál fennkölt lenni, mégis gyermeki marad. - nekem pedig tetszik ez a fajta játékosság, feszültség az ének és a szimfonikus zenekart megidéző instrument között.
Na, a Doghouse az, amiben ott van minden internetes csináld magad, sufni tuning és szobastúdió hangulat.
A Green Apples vs Glory Box az Intro utáni kedvencem, viszont  Four Leaf Cloverre ne pazaroljátok az időt  - tényleg ne.
Egy jó popzenei (!) albumból mára nem hiányzohat legalább egy dubstep-szerzemény sem. Ha máshogy nem, akkor legalább remix-formában. Az In This Skin Skullee remixe olyan amilyen, kár volna skrillexi, vagy cutline-os mélységeket keresni.
A mixtape végére egy Pink Floyd szám jutott - le a kalappal! Már azt hittem, hiába jutok a mixtape végére, mert a korai kezdés g*cijó volt. Megéri összehasonlítani az eredetivel.

Summázva, van ez a 4, ami vissza-visszaköszönhet még a lejátszó listában:
01. Intro
02. All I Wanted (LadyBird remix)
03. Green Apples vs Glory Box
04. Great Gig In The Sky


Jefe

1 megjegyzés:

  1. Nem esett szóba a blackout acoustic, pedig szerintem magasan az a legjobb. Tényleg iszonyatosan jó hangja van, és talán az ebben a számban tetten érhető gitáros, vagány, lüktető zene áll legjobban ehhez a hanghoz.
    tom

    VálaszTörlés