Keresés ebben a blogban

2013. január 15., kedd

The Funk Hunters

The Funk Hunters - a ghetto funk kanadai élenjárói. Ők is azok közé az öreg motoros funk breakesek közé tartoznak, akik a ghetto funkot intenzíven formálták az utóbbi pár évben. Ennek ellenére a Funk Hunters igyekszik a headz típusú funk breakhez hű lenni. Tehát első a tánc és csak utána jön a zúzás, de akkor is inkább operálnak dnb-vel, vagy lassabb dubstep ütemekkel, mint a mindenhol hallható, kiállásokkal megtömött és folyamatosan csúcsra járatott pop(dub)step "sikoltozásaival".



Soundcloud oldalukon felelnek a folyamatos remix-ellátásért. Ha van időtök, nézzetek szét a feltöltött zenék között, mert régi funkok megbízható újragondolásaira figyelnek halomban.
A Fleetwood Mac és a Gotye remixek például tökéletesek beetetésnek:


Gotye - Somebody That I Used to Know (Funk Hunters remix)



Fleetwood Mac - The Chain (Funk Hunters remix)



Mint látható, a srácokhoz közel állnak a videós anyagok. Ez a brit és európai turnéjukról készült mood videó:



A bejegyzés lényege viszont most nem egy turnévideó, vagy az összes remix egyenkénti bemutatása lenne (pedig akkor se járnátok rosszul), hanem a Shambhala zenei fesztiválon leadott mixük.
A Shambhala Mixtape-et már hallgattam egy ideje, amikor megtudtam, hogy ehhez az anyaghoz egy komplett vizuális anyag is készült. Felrakták a Vimeo oldalukra, ahol meg lehet nézni, le lehet tölteni. A videó szembeötlő, inspiratív, jó lenne ilyeneket idehaza is (többet) látni. Mindig keresgéltem, hogy mi az, ami a zenés oldalból és a videók világából igazán érdekel. A VJ-zésben rejlő spontaneitás valahogy mindig eltántorított attól, hogy belekezdjek. Az A/V Show viszont valami teljesen más. Zene és videó egy időben hatnak, a képből származó hangok belépnek a zenébe, ami komoly előkészületeket és tervezést igényel. (Persze a VJ sem csak impróból áll, de tény, hogy fajsúlyosabb.) Ha megnézitek a videót, akkor rájöhettek az A/V egy gyakran használt struktúrájára, amit bár felismerni nem nehéz, de kreatívan és tökéletesen létrehozni, hogy organikus legyen és befogadható, az az igazi feladat.

A lányok szájába, arcára, képre kattintva nézhetitek meg a komplett A/V show-t:


Itt pedig a letölthető mix mp3-ban, tracklisttel egyetemben:


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése