Keresés ebben a blogban

2014. április 2., szerda

Merchandise

Ismét vendégposzt a blogon (from gajdzsin)  - in your face!

A Merchandise valószínűleg a legbénább zenekar név, amit valaki kitalálhat. Bár tartalmaz ironikus felhangokat, igazából teljesen üres.
Valószínűleg ez járt annak a négy tampa-i srácnak is az eszében, akik dacból bevállalták, hogy bandájukat erre a kifejezetten szerencsétlen névre keresztelik, sokszínűségüket ellensúlyozandó. 
Mert van itt kérem minden!
Punk hatások, melankolikus férfiének, amolyan Joy Divison módra (csak most nem hamisan nyekeregve, hanem tisztán és melodikusan), gépi dob hangzás és középtempó a 80’-as évekből, noise pop, pszichedélia a hippi korszakból, kamasz problémák, a felnőtté válás nagy kérdései  – mindezt egyfajta mesterkélt hálószoba hangzáson képzeljük el, és már meg is kaptuk a Merchandise zenéjét.       
Ez a káosz senkit ne riasszon el! A Merchandise pontosan azért egy kurva jó zenekar, mert össze nem illő dolgokból egy egységes világot képes alkotni, ami leginkább olyan 30 évvel ezelőtti tini filmekre emlékeztet, mint a „Házi buli” vagy a legendás „Tuti dolog”.  Lehet, hogy a hatása nem friss, de az biztos, hogy kortalan és rendkívül szórakoztató.
Ajánlom: csajozáshoz.

Amit egyszer meg kell hallgatnod: Children of Desire lemez elejétől a végéig.
Spotify-on fenn van a legutóbbi Total Nite EP-jük, amin hallható az egyik himnuszuk:

Merchandise - Anxiety's Door



De az összes korábbi lemezüket leszedheted a weblapjukról.


gajdzsin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése