Keresés ebben a blogban

2014. április 23., szerda

Record Store Day in your ass & ÚJ TORPEDO BOYZ DAL!!

A múlt héten volt világszerte a Record Store Day, a lemezboltok és a bakelitkultúra világnapja, ha lehet ilyet mondani. Amikor egy csomó exkluzív lemez jelenik meg. Ráadásul sokan csak limitált kiadásban csak néhány száz példányban, csak néhány ország lemezboltjában tesznek elérhetővé új kiadásokat.
Sajnos több ilyenbe is belebotlottam a múlt héten. Tök szopás, hogy az ember nem tud tenni azért, hogy pl. egy új De La Soul lemezt kapjon, mert csak USA-ában viszik ki, csak egy bizonyos napon, és 100 példány van belőle. Mondjuk USA-belinek lenni is elég szopó, mert pl. Deláék nem mondták meg hogy pontosan melyik boltokba visznek példányokat. San Francisco, New York, Chicago?
Hasonló a helyzet nagy kedvencemmel a Torpedo Boyzzal, akik Németországban tették elérhetővé négy évnyi (!) csend után egy új Single-t. Ebből ha nyomnak 300 példányt. És ha mákom van, talán rendelhető lesz. Mellesleg új Torepdo Boyz dal van!!! Jövőre pedig elvileg új lemez. Faszakalács!
A legjobb helyzetet eddig a First Word Records tette velem. Ők meg Londonban toltak ki egy special limited edition lemezeket, amin négy dal van. Ebből a lemezből azért már nyomtak ezer példányt és már elő lehet rendelni. Jövő héten szállítják, kíváncsi leszek mit alkottak benne. A koncepció az volt, hogy a kiadóhoz tartozó arcok közül hárman (Kidkanevil, Eric Lau, Tall Black Guy) elmentek Mr. Thinghez és az ő gyűjteményéből válogattak lemezt, majd abból samplingeltek, összeraktak egy-egy dalt.
Maga Mr Thing is készített egy számot, a kiadás címe az lett, amit Mr Thing is mondott a három látogatónak: bármit levehetnek a polcról, bármit használhatnak, de "egy lemez sem hagyja el a kérót". A lemezekről majd akkor írok, ha megérkeztek. Addig pedig itt az új Torpedo Boyz dal: (Hey You) The Rock Steady Crew, ami egy rapklasszikus funky formája. (Az eredeti is megér egy misét.)


Aki nem ismerné a Torpedo Boyzt, az sürgősen pótolja. Itt van a korábbi három album Spotify-on. Funky break orrvérzésig:




Jefe

3 megjegyzés:

  1. ugye tudod, hogy az USA-ban vagyok? ugye tudod, hogy 2 hóna múlva megyek haza? ugye tudod, hogy el tudok vinni neked egy-két bakelitet?

    VálaszTörlés
  2. ja, és adom a spotify linkeket!

    VálaszTörlés
  3. ha olyat találok amit rendelni is lehet és tényleg megér hogy ennyit utazzon, akkor majd sózlok. köszi.
    a spotify meg egyszerűen túl jól kezelhető a bloghoz, hogy zenéket linkeljek be :)

    VálaszTörlés