Keresés ebben a blogban

2011. december 1., csütörtök

Kottarashky

Először is tartozom egy nagy-nagy bocsánatkéréssel. Előző hónapban negatív csúcsot döntöttünk a bejegyzéseket illetően, összesen nyolc darabot sikerült kihozni (ráadásul én ebből csupán kettőt), ami egyszerűen tűrhetetlen. Szóval elnézést kérek, hogy így elhanyagoltalak benneteket, kedves olvasók, hallgatók.
November közepén volt szerencsém végighallgatni egy Transglobal Underground előadást a MüPa-ban, és hát mit ne mondjak, szánalmas volt. Mi itt a hangolón nem nagyon szoktunk fikázni, de ezt most sajnos nem lehetett kihagyni, mert ráadásul egyből eszembe jutott egy ellenpélda, amit most meg is mutatok.


 A TGU projektjének egyébként az lett volna a lényege, hogy közép- és kelet-európai zenészek segítségével próbálják feldolgozni, saját maguk számára értelmezni a kelet-európai népzenei hagyományt. Szerintem egy kicsit megcsúsztak vele, mert mondjuk ha nem most próbálkoztak volna az egyébként számomra együgyű és gyermeteg  Balkán Fanatikkal, hanem mondjuk tíz éve az Anima Sound Systemmel, akkor sokkal izgalmasabb dolog születhetett volna belőle.

Na de beszéljünk inkább arról, amiről érdemes. Szóval itt van ez a bolgár srác, Kottarashky, aki szerintem olyan egyedi módon nyúl hozzá a bolgár és balkáni zenéhez, amivel még nem találkoztam korábban. Kevés elektronikával, viszont nagyon izgalmas és mai zenei megoldásokkal dolgozik. Az ismétlődő ütemek, a megvágott hangminták és a nem csak népzenei hangszerek segítségével olyan különleges és üdítő hangulatot teremt, amelyen abszolút érezhető a keleti és balkáni népzene, viszont észrevehetően más. Szerintem zseniális, remélem nektek is tetszeni fog. Íme.

Opa Hey
Mandra
September
Myanmar
I want you to sleep

Kottarashky Live Band
Bell

tom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése