Keresés ebben a blogban

2013. március 21., csütörtök

Sonny J - Disastro

Egy rövid intermezzo:
A fejlődés folytatódik. Ezentúl nemcsak SoundCloudon fogok playlistbe pakolni amit csak lehet, de a YouTube-ról belinkelt zenék szintén lejátszási listába kerülnek. Így akik nem olvassák a szöveget, csak kíváncsiak a zenékre, azoknak is elég lesz egy kattintás a kielégüléshez - szóval megközelítjük az internetpornót. :)
Igyekszem ezentúl úgy válogatni a zenéket YouTube-ról, hogy ne szerepeljen a számok között reklám, de közben olyan feltöltőktől származzanak, akik valószínűleg nem fogják eltávolítani a dalokat. Btw. nektek feltűnt, hogy a reklámok a YT-on is hangosabbak, pont mint a TV-ben? :P

Back to business: ismét egy régi motoros jön, Sonny J. Képet nem találtam róla, a MySpace-én viszont csak olyan képek vannak, amik a pop art funky oldalát mutatják, szóval biztos jó arc lehet: az albuma is megér pár percet - katt oldalra a képre!
Aki nem ismerte sem Fdelt, sem Sonny J-t, annak komoly esélye van az összetévesztésre. Tk. ismételhetem magam: Sonny J is öreg motoros a funk break területén, neki is egyetlen nagy anyaga van, ami szintén nem mai darab. "Jelenleg" egyébként egy Groundhog nevű zenekarnak a tagja a Wikipédia szerint, de nem sokat találtam erről a bandáról. SoundCloud oldalán vannak szóló újdonságai a srácnak, de ő is átalakuláson ment át. Ezek a zenék már nem jönnek be; inkább az Ibiza House vonalat viszi.




A 2008-as Disastro album hemzseg a samplingekből felépített zenével. Alapvetően a régi és az új találkozása ez a lemez.
A Disastróról csak a legerősebb dalokat válogattam be a listába. Ez kb. az album felét teszi ki, a többiek jó tölteléket adnak a számok között - legalábbis nekem. Olyan ez, mint amikor körberágod a levágott kenyérszeletet és csak utána eszed meg a középső bél részét.
Én most megrágtam nektek, szóval itt van Sonny J zenéjének bele: klikk a képre és már indul is a BASF szalag!

Sonny J @ hangolo

Az összes szám közös vonása a gyermekhanghoz közelítő vintage vokálok, valamint a vékonyra, feszesre szerelt dobtémák, miközben a hangszerelésben nagy hangsúlyt kap a gitár, vagy a szkreccs.
  • Enfant Terrible - cirkusz
  • I'm So Heavy - egy arrogáns, de őszinte ember funk break vallomásai
  • Belly Bongo - funk break óvoda, délutáni csendes pihenő előtti őrület :)
  • Can't Stop Moving - ezzel a Jackson 5-ot újrafelhasználó számmal robbant be Sonny J a BBC listákra.
  • Strange Things - ez a szám már többször előfordult a blogon; nemhiába, ő a csókos.
  • Disastro - azért került be, mert iszonyat jó hangulata van. És tényleg ismételni fogom magam, mint Fdelnél: totális Lack of Afro előfutár ez a szám is.

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése