Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 16., péntek

James Holden - Dj Kicks

Ahogy azt tegnap már megsúgtam, a mai post a zseniális James Holdenről fog szólni, és hogy egy kis albumajánló is legyen, ejtenék pár szót legutóbbi stúdió mixlemezéről, ami a DJ Kicks sorozatban jelent meg.
De előbb még magáról a művészről. Természetesen lehet azon vitatkozni, hogy egy dj művész-e vagy sem, de itt most legyen az az alapállás, hogy az, ráadásul Holden -szerény véleményem szerint- nem is akármilyen. Tizenkilenc évesen robbant be a köztudatba még 1999-ben, majd 2003-ban megalapította saját kiadóját, a Border Community-t, ami azóta is él és virul. Produceri munkáinak, dj settjeinek és mixlemezeinek sajátos hangzásvilága egészen különös és üde színfoltja a mai elektronikus zenei világnak.

Mi sem bizonyítja ezt jobban mint a 2010-ben megjelent DJ Kicks albuma, amely bámulatosra sikeredett. A tracklistet nézegetve is már az a sejtése az embernek, hogy egy igen progresszív és különleges lemezről lehet szó, a végeredményt meghallgatva azonban kétségünk sem lehet affelől, hogy ez egy mestermű. Kristálytiszta elektronika. Ha a tegnapi kirándulás földönkívűli élmény volt, akkor ez talán még tovább visz valami ismeretlen felé.
Ízelítőül szóljon néhány szám nemcsak erről a lemezről.

01. Holden - Nothing
02. Holden - 10101
03. Holden - Lump
04. Caribou - Bowls (James Holden remix)
05. Mogwai- The sun smells too loud (Holden dj kicks version)
06. Holden - Triangle folds

link:
James Holden @ discog
Border Community
James Holden DJ Kicks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése