Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 21., szerda

Kraak & Smaak

A Kraak And Smaak egy holland producer trió és kiterjesztve egy élő act neve. Eddig három albummal jeleskedhetnek, az első Boogie Angst [2005] még inkább a dub és nufunk vonalon haladt, majd a második Plastic People [2008] határozottabb irányt vett az electro és a future jazz felé. A formáció biztos kézzel, háromévente ad ki egy nagylemezt. Így legutóbbi ujjgyakorlatuk idei termés, ez az Electric Hustle, ami marad a future jazz vonalon, és inkább a DJ-produkciók közelében marad.

2007-ben a Texas állambeli Austinban a South by Southwest Fesztiválon valami egészen elképesztő élő előadást adtak elő a Money In The Bag számukkal. Volt egy blog, ahol volt róla felvétel, de az sajnos évek óta megszűnt, online pedig sehol nem találtam (DVD-n megrendelhető). Így nem tudom átadni most átadni az előadást és azt a hangulatot, amit elértek, de szerencsére nem is kell, mert szeptember 29én, csütörtökön a A38-on lép fel, méghozzá a Kraak & Smaak Live Band felállással.
Nem csak két (esetleg három) DJ, hanem élő húrok és hangszálak fognak összependülni és rezegni. Én azt mondom, aki teheti, menjen el, mert - hogy Danit idézzem - "minimum jó élménnyel távozik, maximum meg ki tudja".
Klikk a képre az A38-as buli ajánlójához!


Sok a rizsa, jöjjön akkor pár szám, ha netán valaki nem tudná, mi fán terem a XXI. századi holland nufunk-future jazz a Jalapeno Records gondozásában.

Kraak And Smaak visszatekintő:

Boogie Angst
01. Money In The Bag (ennek a chill változatát adták elő az SXSW-n 2007-ben) - erre tessék rákeresni, mert a Youtube nem adja csak úgy a nevét a videóhoz :)

Plastic People

Electric Hustle


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése