Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 29., vasárnap

JBrown & The Mic Smith

Új-Zélandi hiphopperkedés két fickótól, akik a legutóbbi EP-jüket már távszerelemmel hozták a világra. De kezdjük az elején. JBrown & The Mic Smith-t én egy tavalyi The Funk Hunters mixben hallottam. Róluk már volt szó korábban a blogon. Szóval abban a mixben kapott helyet a Where You At című dalból The Mic Smith vokálja, amit asszem egy K Theory glitch hop szám zenéjére kevertek össze a "funkvadászok".


JBrown a dalok hangszeres részéért felelős, míg The Mic Smith pedig a szövegelésért. Bár már van frisebb anyaguk is, de nekem még mindig az első megjelenés tetszik jobban: az EP minden darabja ragyogó happy hiphop - kattints a képre és Bandcampen meghallgathatod őket:


I'd Like to Know - remek zongora és rap beat, amihez olyan férfi kórus/vokál jön, ami mintha egy haveri BBQ partin szólalna meg.
Where You At - bulit indító nóta (persze lehet vitatkozni, hogy a Funk Hunters remix jobb, tény, de hát ahhoz előbb ennek a dalnak is meg kellett születnie). Ehhez van klip is.
Cookin Soul - ennek van egy ugyanolyan nevű remixe - én inkább azt ajánlom.
Twogether - kicsit kiengedünk a feszes beate közül és végre kapunk egy kis echót, dubhangot. Nekem alapvetően lájtos Transglobal Underground jut eszembe a refrén hangulatáról.
Zones - a szférikus instrumentál JBrown komolyabb oldalát is megmutatja.


És volna még egy dal, a Deja Vu, amit inkább klippel együtt ajánlok, mert jó ezeket az embereket mozogni is látni, nem csak hallani. Elborult középtempós diszkórapet tessék!


A srácok nem vesztegetik magukat drágán, az egész EP 5 új-zélandi dollár, ami egy ezres, ha átszámítjuk. De ha nem akarsz rá pénzt áldozni, akkor csak a Cookin Soul Cookin Soul remixet ajánlom, mert azt ingyen is le lehet tölteni.


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése