Keresés ebben a blogban

2011. október 8., szombat

Róisín Murphy

A hétvégi esték hangulata mindig nagyobb hatással van rám, ezért engedjétek meg kedves olvasók, hogy újdonságok helyett egy olyan hölgyet mutassak be nektek, akinek a hangja tökéletesen megfelel az épp aktuális lelkiállapotomnak. 








Aki első pillantásra, hallásra nem ismerné fel az énekesnő hangját, annak megsúgom, hogy annak idején a Molokoban már hallhatta azt. No persze azok se csüggedjenek, akik a Molokot sem ismerik (bár a Sing it Back c. giga-mega slágert biztosan hallották már), számukra mutatnék egy kis ízelítőt a zenekar munkásságából. 
Róisín a zenekar felbomlása után szólókarrierbe kezdett. Első nagylemezén található számok hasonlóan a Moloko dalaihoz nagyon ügyesen lavíroznak a kísérleti (underground) és a populáris zene határán, második lemeze pedig már inkább a mainstream és a klubzenék világa felé fordul, de az az anyag is nagyon jó minőségű. Harmadik nagylemeze hamarosan érkezik, azonban addig is sorban jelennek meg más előadókkal készített dalai. Most mindebből hallhattok némi ízelítőt.

Moloko

Ruby Blue

Overpowered

Featuring

tom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése