Keresés ebben a blogban

2012. május 16., szerda

Chemical Brothers - Don't Think


2012 -  Don't Think. Just Let It Flow.
DVD & CD Live @ Fuji Rock Festival 
A kémikus tesók idén is kiadtak valamit. Nem különösebben kell már erőlködniük. Akkora alapanyaggal rendelkeznek, hogy akárhogyan gyúrják össze, az spanyolviasz marad
2011 - Fuji Rock Festival. Immár két évtizede kölcsönösen szeretik egymást a japán fesztiválózók a brit zenészeket. 50 000 ember a színpad előtt. 21 kamera a nyersanyaghoz.


Ezt a két embert nem kell fényezni. Értenek is hozzá, szeretik is csinálni.
Ha van lehetőségetek, nézzétek meg a filmet! Én csak részleteket láttam eddig belőle, de az színtiszta jóság. A színpadi technika, a háttérben lévő hatalmas sima felület és a két tesó felett/körül felhúzott henger, mondjuk ki, fergeteges látványt nyújt. Ehhez jönnek még az járulékos extrák (pl. a fesztivál különböző felületeire is kivetített vizuálok, na meg az extázisban bólogató japán rajongók).




Ami viszont feltűnt: szeretjük a számokat, és tudjuk, hogy a srácok a zenével kelnek-fekszenek, ami abból is érződik, hogy olyan természetességgel keverik egymásra a zenéiket, hogy azt gondoljuk, ehhez képesta zsíors kenyér elkészítése is több koncentrálást kíván.
Másrészről eszünkbe juthat, hogy a The Chemical Brothers számok legtöbbje ugyanazon a BPM-skálán mozog. Így viszont már nem tűnik olyan világmegváltónak az előadás. De mivel az eredeti zenéket is ők szerezték, nem érheti szó a ház elejét. Csapongok itt ide-oda, mert szeretnék fogást találni rajtuk, de hát alig mászik ki a fülemből és a lejátszóból ez a másfél óra.
Ez bizony 10/10 lett.

Ajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése