Keresés ebben a blogban

2013. április 22., hétfő

Fashawn - Boy Meets World


Fashawn Boy Meets World albuma vérbeli hip-hop. Olyan, mint Tarantino mozijai: csipeget innen-onnan, aztán hozzáteszi a.magáét.
Értelemszerűen van itt egy fiatal szöveggyáros srác, aki bár nagyon jó szövegeket írt, de igazából mit sem ért volna az igyekezet az Emanom nevű hip-hop duó egyik tagja nélkül. Exile volt ugyanis a producere ennek az albumnak és ha belehallgattok a számokba, akkor fel fog tűnni, mennyire erős instrumentális vonala van az egész anyagnak; nézzetek sztereotipnak  de nem tudom elhinni, hogy valaki 21 éves korára nemcsak hogy ilyen méretű zenei ismertséget halmozzon fel, de ilyen kreatívan ezt fel is tudja használni.
Van itt minden: Curtis Mayfeldtől kezdve The Doorson át egészen a kortárs New York-i eletcro-rockig minden; de főleg a 60-70-es évek funkja és a billentyűs kompozíciók a meghatározóak. A Boy Meets Worldöt 2009-ben adta ki Fashawn, amikor 21 éves volt - szóval a srácnak egy időre magasra rakták a lécet.

A lejátszási listát itt éritek el:
Tracklista - itt azt is láthatjátok, hogy a számoknak milyen felmenőik voltak (forrás: www. whosampled.com)

  1. Love - ez volt az első szám, amit hallottam Fashawntól, egy bonafidezine guest mixben bukkant fel - szóval ez volt a katalizátor, hogy szétnézzek a háza táján. Az eredeti pedig a New York-i electronikus rockduó, a Ratatat Loud Pipes-ja.
  2. Life as a Shorty ft. J Mitchell - itt sem laca-facázott, két minta is van a dalban: Solomon Burke: If You need Me és Wu-Tang Clan: C.R.E.A.M (bár ebből csak a mottó: "life as a shorty so be so rough").
  3. Why - Curtis Mayfeld Suffer klasszikusa ha máshonnan nem is, de Gramatik felhasználásában (A bounch of questions) már biztos ismerős.
  4. Samsonite Man ft. Blu - Billy Paul Feeling Good at the Cadillac Clubja sokat segít, hogy szerintem a legjobb számmá váljon.
  5. Bo Jackson ft. Exile - az alap, a Down Home Girl a Coasterstől olyan ismerős. Nem használata fel pl. Akkezdet ezt a trombitás dallamot vhol?
  6. Breathe ft. Bravo - The Doors: Yes, The River Knows; ezt talán csak a Morrisonék előtti tisztelet miatt válogattam be a listába.
  7. Hey Young World ft. Aloe Blacc & Devoya Mayo - az utolsó két helyre valmi lassabbat tartogattam. The Gap Band: Nothing Comes to the Sleepers mint billentyűs alap, a szám ötlete pedig Slick Rick: Hey Young Worldje lehetett.
  8. Boy Meets World - zárásként egy ismét chill szám, Paul King: My Girl közrejátszásával.


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése