Keresés ebben a blogban

2013. július 28., vasárnap

Freestylers - The Coming Storm

The Freestylers a brit big beat és break koronázatlan királyai. Az utolsó albumuk a 2006-os Adventures in Freestyle volt. Hét évig főtt ez a leves, annyira csak nem lehet rágós a húsa, amit idén nyáron kiszedtek a tányérra és elénk rakták. Nem is tudom, mire kellett számítani a Freestylerst illetően. Leginkább arra, hogy nem olyan lesz az album, mint az előzőek. Ahogy DJ Shadow mondta a ZP-ben a múltkor: senki sem akar a múltban élni. Szóval a kérdés számomra csak az volt, hogy az absztrakt elektronika felé eveznek (tutira nem!), vagy a trapes bulivonal felé (ezt túl minimálnak érezném a Freestylerstől), az electro felé (az túl egyszemélyes lenne) vagy a népszerűbb változatú dubstep felé mennek el - ha már nem maradnak a régi big beatnél (We Rock Hard), vagy a drum and bass/break vonalnál (Adventures in Freestlye).
Az új album olyan, mint egy turista reggeliző tányérja a félpanziós ellátású svédasztalos reggelinél. Van egy kis drum and bass, akad valamennyi break, de főleg dubstepből áll a felhozatal.
Akkora kedvenc azért nem lesz a The Coming Storm, mint mondjuk a We Rock Hard, a Raw As F**k és az Adventures in Freestyle volt. Maradjunk annyiban, hogy ezt a posztot inkább a tisztelet íratta velem, mint a rajongás.
Kíváncsi leszek, hogy holnap mi lesz ebből a Zöld Pardonban, ahol élő lemezbemutatót tartanak - illetve, hogy hány énekest sikerül elhozniuk magukkal.

Pár számos listáért klikk a bitchslapre:


Trekklista:

01. - Who Got Da Buzz - a legbreakesebb dal az albumon. Na végre. Kösz és respekt. :)
02. - You And What Army - itt a bizonyíték arra, hogy ezt az albumot is ugyanazok az emberek készítették, mint a 2006-os Adventures in Frestyle-t. Szeretjük ez a vonalat, respekt no. 2.
03. - The Coming Storm - dubstep orrvérzésig, pedig milyen Major Lazeres a kezdete, csak aztán mintha elkurvulna; szerencsére a verse MC-je csillapítja a dolgot és nekem pluszpontot jelent a kis 8-bites prüttyögés is.


Na, innentől viszont számomra mélyrepülés van:
04. - Ignite - trance hornnal kezdeni egy lemezt?? 2Unlimiteden és Scooteren felnőtt dubstepperek előnyben. Foreign Beggars-szagot érzek.
05. - Yours To Waste -  Itt meg valahogy olyan, mintha a Kosheentól kértek volna tanácsot a dalszerzéshez, hogy a Corvinus gólyabálon bekerüljenek a top5-be.
06. - U Betta Stand Up - nem találok szavakat.
07. - Fall From Grace - durvulás a végére, azoknak, akik eljutották idáig. Vonjátok le, hogy ez jutalom, vagy kegyelemdöfés.

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése