Keresés ebben a blogban

2014. július 31., csütörtök

Captain Murphy - Duality (2012)

A minap érkezett egy Flying Lotus hírlevél, amiben azt írják, hogy FlyLo csak Londonba jön 2014-ben, ami az európai turnéhelyeket illeti. Mr Ellison előadását két másik előadó is segíti, akik közül az egyik Captain Murphy. Míg Murphy kapitány kilétét először csak találgatták (volt, aki szerint Earl Sweatshirt, vagy Tyler The Creator alteregója), addig egyik élő fellépése során kiderült, hogy a 70-es évekbeli animációs sorozat (Sealab 2020) karakterének nevét felvevő hiphop arc nem más mint Flying Lotus maga (Teljes sztori a Wikipédián.) Egy másik karakter, másik név, másik projekt. Így azért elég poén, hogy a turnéját saját alteregója támogatja. Captain Murphy eddigi főműve a Duality, amihez egy 35 perces film is készült 2012 november végén.

A Dualityben olyan producerek segédkeznek mint a fentebb említett Earl Sweatshirt, Madlib vagy Jemeriah Jae - és van egy bónusz trekk a TNGHT-tal is. Az anyag ingyenesen letölthető erről az oldalról. Deluxe pack a javából, rajta az összes szám, azok instrumentális verziói és egy csomó artwork. Ez egy olyan komplett csomag, ami önmagában megérne vagy 40 dollárt. A mixtape-et kiadták bakeliten is 25 dolcsiért, de a kiadó oldalán már elfogyott. Nem is tudom, hogy baj-e.
A zenék nem egyszerűek, a Wikipedia tökéletesen jellemzi: alternative/psychedelic/experimental hiphop. Lassú ütemek, vészjósló dallamok és ördögi vokálok jellemzik. Ami pedig a hozzá elkészített videót illeti: van benne oldschool pornó, archív szektafilm, igazi tananyag, sick shit!
Rátok bízom hogy előbb a videót nézitek-e meg, vagy a zenének ugrotok neki.





Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése