Keresés ebben a blogban

2012. január 5., csütörtök

Rizzle Kicks

Rizzle & Sylvester. Két brit suhanc, húszévesen olyan zenét rak le, ami nagyon sokat mutat. A debütáló album múlt év október végén jött ki. Az album végighallgatása súlyos bólogatással telik. Először arra gondoltam, a Foreign Beggarshoz lesz hasonló - szerencsére nem, mert ez az album trollosan fogalmazva 140%.
Erre tessék...




Ahogy a Dreamersben éneklik: "Delivering these lyrics like I'm big in the 90's", és lám, ezt a zenét még Stephen Fry is megkedvelte. A Twitteren azt írta, hogy meglepő, mennyire bejön neki, ahogyan ez a két srác tolja az old school hagyományokat. A Dreamersben a zenei alap is öreg sulis, a brit Nirvana egyik 1968-as számára szövegelnek, ami más rapszámokból és DJ-szettekből is ismerős lehet (Rainbow Chaser).
A When I Was A Youngster előbb EP-ként jött ki, hasonló okokból a Down With The Trumpets is ismerős lehet.
A Mama Do The Humpban érezhető a legjobban, hogy ezek a fiúk még fiatalok, ez a The Bees hatású gitáros hangzás párosul a Fatboy Slimes refrén vokállal: komolytalan, de vidám.
A Miss Cigarette ismét klipes alkotás: egy óda a női alakot öltő cigihez. Nagyon eltalált dalszöveg, chill a konyhában, ahogy Krisztián is utalt rá - sztem meg akárhol.
Vissza az öreg sulihoz, a gyökerekhez: a Stop With The Chatter abszolút régi hip hop alapokból válogat. A háttérben meg-megszólaló üvöltő hang, a trombita és a zongora...komolyan, mintha A.D.O.R szólna.
Fel van adva a lecke végig az albumon, mert nem tudni, melyik a gerinc, a legmeghatározóbb darab. A Learn My Lesson és a Garden tocsog az örömtől, mérsékelt reggae-hangulattal.
Gyanús volt, és először nem jutott eszembe, de az Even On A Rainy Day után nem kérdés, ha a srácok dühösebben tolnák, akkor olyan lenne, mint egy kezdeti Dub Pistols. Egyelőre viszont így tökéletesek és így maradnak a Rizzle Kicks.

Jó hallgatást és élesíteni a naptárat - ha jönnek, kihagyhatatlan buli, bármennyi pénzért!


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése