Keresés ebben a blogban

2012. január 22., vasárnap

Slacker

Slacker még a 90-es években kezdte. Az első kettő szám 1996-ból való. Komoly techno, vérbő trance.
Egyetlen albuma van ennek a brit embernek, a 2010-es Start a new life. Ha valakinek az első kettő szám nem jött be, akkor hallgasson bele a nagylemezbe, mert ez már merőben más! (Az Amorphis, vagy a Katatonia jutott eszembe, aki a 90-es évek közepén a legegyszerűbb vadmetált játszották, majd a 2000-es évek közepére az első anyagokhoz képest olvadt fagyihoz tudnám hasonlítani a zenéiket. Kinek melyik tetszik jobban.)
Próbaképpen itt van egy szám kétféle értelmezése
A Start a new life zenei anyaga szó szerint veszi az album címét: downtempo, afterhours, Bonobo, Dadmnphreaknoizphunk. Bár az album nem olyan régi, a hangzásában mégis ott van az ezredforduló világa. A zene merőben más, mégis a régi kipróbált lassabb tempójú alapokból építkezik. Nem friss, inkább kipróbált munkának nevezném.
Pont a minap beszéltünk arról, ki hogyan tárolja a zenéit. Lehet-e mappákat létrehozni kb. műfajonként. Ha igen, akkor ti hova tennétek Slackert? Techno, house, trance? Vagy inkább downtempo elektronika, chill? És akkor egy előadó külön mappába kerülne? Nálam még mindig az ABC-sorrend nyer.
Öröm olyan embertől zenét hallani, aki nem ijed meg a zenei hatásoktól, nem fél.attól, hogy valami merőben mást csinál. Ha észre veszik ezt a folyamatot a rajongók, majd értékelik. De ha mégsem tolerálják a pálfordulást, akkor nincs is értelme velük foglalkozni.
A művészet valami őszinte és igazi dolog. Ennyi.


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése