Keresés ebben a blogban

2012. február 28., kedd

Sweatshop Union - The Bill Murray EP


A Sweatshop Union (jó)pár kanadai rappert takar. Én a múlt héten ismertem meg őket a Light Show számukból, ami tk. az egyik rapper, Pigeonhole szólóprojektjének egyik darabja, de ott szövegelnek a többiek is.
A srácok kollaborációja 2011 első felében jött ki a Bill Murray EP-vel. A név és cím kötelez. Jó ez az anyag, 7 szám + 1 intro.
A Makeshift Kingdom jól felüti a hangulatot. Klip is készült hozzá: az a Stuey Kubrick készítette, aki Ron Contour Gladjét is lerendezte. A Sunburnnek viszont az utolsó 25 mp-es outrója jobb, mint az egész szám. Nem baj, a gyengébb számok legalább erősítik a többit. Utána viszont csupa remek darab következik. Bring back the music, amiben a komorabb hiphop instrumentek köszönnek vissza ("I said video killed the radio star and kids won't turn the stereos on"). Az EP címadó dala a Bill Murray zenei alapjában az old school hagyományok köszönnek vissza. Pluszban egy kevés Dr Dret, vagy Eminemet, esetleg korai Gorillazt érzek. Nem túl gyors, ahogyan egyik szám sem a pattogós ütemekről szól.
A John Lennonhoz készített fan videó elég jóra sikeredett. Talán már leagyja a zenét is, de mindenképpen segít az album egyik legjobb darabjává tenni. Tisztelgés mind a srácpk, mind Bill Murray, mind John Lennon előtt.
Az EP-záró Staring At The Walls instruja nem tetszik. Részemről kár volt az az akusztikus gitár, meg az a suhogó/fütyülő hang. Szerencsére a szöveg lüktetése, a szavak ritmikája valahogy ezt is helyre rázza.

Mai kanadai hiphop ez. Továbbléptem: Ron Contour és Moka Only innentől háttérbe szorul, ami a hiphop részeket illeti.
Kellemes, de nem pipogya, és nem (kamu) gengszter-rap kell?
Who you gonna call? (Sweatshop Union's) Bill Murray.

"irtsd az ellent! peace."

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése