Keresés ebben a blogban

2013. február 24., vasárnap

The Grooveman Spot Trio - Too Awakening EP

Grooveman Spot japán. Benskifater válogatott tőle számo(ka)t a legutóbbi Art & Copyn a Közhelyben.
A zenéjében ott figyel a távol-keleti eredményes maximalizmus - legyen ez sztereotípia, vagy pozitív megbélyegzés.
Grooveman Spotnak három nagy albuma és számtalan kisebb kiadványa van. Legutóbbi Runnin' Pizza lemezéről az azt kiadó Jazzy Sport  Soundcloud oldalán van snippet review: itt-itt. Tetten érhető a future soul, vagy jöjjön be a képbe még egy címke: beatdown instrumental? :P Szóval itt egy lvl: ASIAN! future soul, jazzy downtempo zene. Lazításra találta ki.
De nem kell megijedni, ha a fenti demó nem jönne be,  én is inkább egy adag töményen samplingelt klasszikus jazzt ajánlok helyette.




A Too Awakening EP-t nem is egyedül Grooveman Spot jelzi, hanem trió formációja. A zene alapanyagát és inspirációját Ahmad Jamal 1970-es Awakening albuma jelentette. (Itt pár minta az eredetiből: The Awakening, Patterns, Dolphin Dance, Wave).
A 24 perces EP számai közötti átvezetésről a Lost nyitóhang effektje jut eszembe: ott volt egy ehhez hasonló, folyamatos hangmagasság-növekedést leíró zenei betét.
A számok samplingelt részei Suhov Sympathy Modul EP-jét juttatják eszembe; a korai BudaBeats-es anyagok között lehet találni bőséggel ezekhez hasonló témákat és megoldásokat - ha innen nézzük, nem is kell Japánig "utazni". Talán emiatt jön be ez igazán a Too Awakening EP.

Hallgassátok, vasárnap délutánra tökéletes: The Grooveman Spot Trio - Too Awakening
Sajnos az EP nincs számokra osztva, de ha nincs időtök az egészre, akkor legalább a 9:22-től kezdődő számot toljátok be, mert az valami hihetetlen komoly.

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése