Keresés ebben a blogban

2013. június 13., csütörtök

Tricky - False Idols

A trip-hop pápa pár hete új albumot adott ki. A levelezőlistáján előzetesen két számmal csepegtette az anyagot. Az egyik szám kevésbé tetszett, de a másik ígéretesnek tűnt - aztán az album is azzá állt össze. Az egész lemez meghallgatható elejétől végéig ingyen, Európában az Electronic Beats-en debütáltak a dalok.




Nézzük, mit mond Tricky saját anyagáról a honlapján. Súlyos és komoly szavak:
 “I was lost for ages,” he says. “I was trying to prove something to people, trying to do something to please other people and also myself at the same time, which is never going to work. To be honest with you, I’ve been floating around since Chris Blackwell and Island. My last two albums, I thought they were good, but I realize now they weren’t. This album is about me finding myself again.”
 “All the songs which were easy for me to write, which I wrote in two hours, he sent me a message saying, ‘This is why I loved you in the beginning.’ The stuff that I’d thought about more, that stuff he was like, ‘It’s OK, yeah.’ So then I knew. It brought me back to my natural instincts.”
 “Of all my records, the majority of people are into Maxinequaye,” says Tricky. “That’s because it was a time and a place. Maxinquaye was a part of their life. Some people say it was the soundtrack to their youth. You can’t challenge that. But musically this is a better album.”
(Forrás)

Így, vagy úgy nekem az előző kettő album (Knowle West Boy, Mixed Race) is telitalálat volt, bár tény, hogy messzire lőtt a Maxinquaye világától. A False Idols ismét egy zseniális anyag lett, de talán egy vaskos hangú furcsaság annak, aki csak az előző két albumról ismeri Trickyt.
Egy valamire most is rájöttem, mint minden kiadáskor: Tricky számomra nem tud szart csinálni, vagy csak olyat, ami aranyból van. Persze akik eddig sem kedvelték a lihegő énekhangot azok itt sem fognak "megtérni".

A borítóra kattintva meg tudjátok hallgatni az egész anyagot; ha csak szemezgetni akartok, akkor ezeket a dalokat ajánlom:


  • Bonnie & Clyde
  • Nothing's Changed
  • If Only I Knew 
  • Is That Your Life - groovy trip-hop
  • Hey Love











Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése