Keresés ebben a blogban

2014. február 12., szerda

Kabala Baby

Forrás: Kabala Baby @ Facebook

Nem lehet elkerülni ezt a kib•szott monster bejegyzést! De csak leírom, mert jól esik.
Ugye a hangolo azért indult anno, hogy Tomival egymásnak olyan zenéket mutassunk, amiket hallgatunk. Aztán ez a zenei misszió kitágult - még jó, hiszen ha nem mindenkinek szánnánk ezeket a zenei felfedezéseket, akkor csak magánlevelezést csinálnánk.
Aztán történt ez-az és úgy látszik, hogy a hangoló a tudtom/tudtunk nélkül elindult egy úton.


  1. megálló (amiről nem is tudtam): az IHM-es bejegyzést az énekes Pálinkás Tamás megosztotta FB-on.
  2. megálló: jött egy levél az Uzipovtól, hogy látták az IHM-es posztot és kikerülhet-e egy blog poszt róluk is.
  3. megálló: egy kiadó küldött sajtóközleményt (ennek feldolgozása még folyamatban).
  4. megálló: az itt szereplő Kabala Baby is átküldött egy anyagot.
Szóval tökre örülök, hogy most így "mesterségesen" megszaporodtak a rockzenei posztok, mert ezekről máshogy nem is hallottam volna. És persze annak is örülök, hogy olyan anyagok érkeznek, amikről jó is írni. Vagyis nem kell egyelőre fizetett PR-cikkektől tartani. Amelyik zene bejön, az kikerül ide. (Szerencsére goa, trance producerek és country zenészek még nem kerestek meg.)

A Kabala Baby 2008-ban alakult, 2010 óta időszakosan aktívak mert a banda egyik tagja Svédországban eszi a mindennapi kenyeret. A Kabala Baby stílusa grunge, és az akusztikus hangszereknek is nagy szerepük van. Egy új album most lett kész, itt pedig egy tracklista azokról a számokról, amik szerintem abszolút megállják a helyüket egy fesztivál esti repertoárján (nem, nem a délután 5 órai idősávban :P ). Az egész album itt hallgatható meg, én csak a kedvencemet raktam be egy listába:


Trekklista:
  • Intro - olyan intrót készíteni, ami ismertebb körökben az Isten Háta Mögöttnek tulajdonítanánk... egy bebiztosított kezdés ez.
  • Hús - a grunge zenét annyira ismerem, hogy tudtommal a Nirvana is az volt. Persze azóta biztos sok más zenekar szerzett nagy nevet a grunge-ban és emiatt lehetne frissebb zenei hatást is említenem ebben a számban, de nekem csak a Nirvana jut eszembe.
  • Nélküled - nagyon hasznos a fúvós, $o$o segítsége kellően felpezsdíti az anyagot. Szerintem meg kéne gondolni, hogy más hangszerek hogyan tudnának egy-egy dal erejéig még egyedibbé tenni a hangzást.
  • Tömegvonzás - Botfülem van, de ez még mindig gitár? Mert folyamatosan a citerára asszociálok és ez a kétszólamú vokállal együtt iszonyat erős népzenei hatásokat okoz a fejemben, mellé egy erős Incubus érzéssel.
  • Csokimikulás - grunge hadaró vokállal, jóság. Az élő zenének megvan az az előnye, hogy lehet időt hagyni az építkezésre. Pont azért szeretem a rockzenében azokat az irányokat, ahol a számok legalább 6-8 percesek. Egy rossz hír, hogy ezt hallgatták meg a legkevesebben. Egy jó hír visoznt, hogy ehhez forgatnak a srácok klipet. Talán az majd megdobja a népszerűségét.
Soundcloudon (de biztos minden más listázott felületen is így van) sajna általános, hogy egy feltett zenei lista első két száma viszi a legnagyobb hallgatószámot. Míg az intrót és a húst 600-an játszották le, addig a csokimikulás, ami számomra az egyik legjobb dal az afféle Led Zeppelines gitártémáival, alulról ostromolja a 200-at. Pedig ez a dal már nem is grunge, hanem inkább a klasszikus rock vonala, ami inkább népszerű.


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése