Keresés ebben a blogban

2011. május 25., szerda

Danger Beach

Na tessék! Újabb ausztrál zenei megálló: Danger Beach.
A zene olyan, mintha egy tétel ki lenne szakítva egy hosszabb dalból. Mintha a sietség miatt csak ennyit vitt volna be a stúdióba, vagy csak rászedtek minket mert ez még a dalszerzés egyik, semmiképpen sem végleges fázisa? Nos, nem. Pedig lehetett volna ezen még dolgozni - addig is élvezzünk ennyit hangban és képben egyaránt, mert a klip komoly munkáról árulkodik.

Danger Beach - Apache

 

Nem mondom, hogy legyen egy nyolcperces opusz, de ebből a zenéből két és fél perc igencsak kevés a fülnek. (Lehet, hogy ez a két perc pedig sok lesz egyeseknek, de higgyétek el, csak az élő előadás miatt van: Liberty - Mrazininek ajánlom [-: )
Hallgattam más számokat is az előadótól, akinek a Danger Beach egy csendesebb megnyilvánulása, mivel fő/másodállásban egy punkzenekar "alkotója". Ha az Apache-ban nem is annyira, más számaiban érezni egyfajta punkos egyszerűséget, direkt elhangolt gitárt és nyers énekhangot. A hangulata számomra leginkább a Moldy Peaches-hez hasonlítható. (Btw. Moldy Peaches 'back to mine': Downloading porn with Davo, Who's Got The Crack.)

Jefe

2 megjegyzés:

  1. Mrazini meghallgatta és tetszett neki! Kösz a tippet! mellesleg a strandon ropó távol-keleti úrról eszembe jutott ez a post-rockabilly post - lo-fi elég minimál, és jobbára instru, de ha egyszer elkapod a srácot, ahogy tolja rá az éneket...

    http://csakbennhajogerendazatto.freeblog.hu/archives/2011/04/23/Dirty_Beaches_lo-firockabilly/

    VálaszTörlés