Keresés ebben a blogban

2011. május 18., szerda

Ron Contour and Factor – Saffron [2010]

Ron Contour egy kanadai rapper, aki tavaly kiadott harmadik albumát Factor zenei segítségével hozta össze.
Az album számait az egyszerű, de eklatáns alapok jellemzik. A dalok átlagosan két-két és fél percesek, nem bonyolítják túl. Olyan az album, mint egy rövid, de laktató ebéd.

Ahogyan ő fogalmaz a lemez készítéséről:
Simple shit.  Factor is easy to work with… creates the beats, we sit with them and then he kinda zones out and doesn’t talk… at all… for a long time.. So I just do raps at him and we put it all together. Then we usually eat some food or whatever. Typical type rap stuff, ya know? I try to come flexi with tha verbals.  Verbals for gerbils, i always say.” – ugsmag.com

Check it out without a doubt:
A Dinerben pattogó labdaként verik a fejedet a falhoz, az elektro-alapban nekem Death in Vegas-hatások ugranak be. A Confused Nougat után csak nekem jutott eszembe Tricky?
Az egyik legerősebb dal a Glad, amihez a klip is készült. Vagy inkább fordítva megy ez? A klip teszi erőssé a dalt? A low-budget videó miatt kitartok az első megállapításnál.
Az albumot jellemzi az alapok egymáshoz viszonyított sokszínűsége. Kapunk fapálcikákat (Whipple Tree), melyek megidézik a Beastie Boys Hey Ladies tehénkolompját. Billentyűs alap az I Only Knowban, a pohár-melódiák dominanciája a Cheese Toast Feastben, vagy a fúvósok a Goes To JP esetében. Némely számban találkozhatunk női énekkel (Wondrous), esetleg más hip-hopper kollaborációjával (Shoe Box).

Top 3 (de aki kedveli ezt a műfajt, annak tk. mindegyiket ajánlom)

Glad



Prairie Wind



Confused Nougat





Utóirat: mivel sok a hipi-hopi [sic!]  a bejegyzésekben, így tessék megnézni ezt a kis videót, ami egy igazi magyar mockumentary: Lopott ritmus.


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése