Keresés ebben a blogban

2011. április 6., szerda

Délutáni elektronika

A mai délután, ahogyan az általában lenni szokott, az elektronika jegyében telt. Most mutatnék több mindent a hallgatottak közül, sőt rámutatok néhány összefüggésre is. Következzék tehát egy csomó jó zene, de legelőször is a nap kedvence:
Efdemin – Acid Bells ( Martyn Bittersweet Remix)


Az Acid Bells eredetije Efdemin azonos című albumán jelent meg még 2007-ben. Az igen kemény és sötét hangulatú számból Martyn 2009-ben készített remixet, amely a harang téma megtartásával maradt borongós hangulatú, viszont a zongora emelkedettebbe és egyben édesebbé is teszi, a remix címe éppen ezért nagyon találó.
A szám szerepel a Balance sorozat 016-os sorszámot viselő darabján is, amelyet Agoria készített. Ezt hallgatva bukkantam rá ma ismét az egyébként már ismert Martyn-féle Acid Bells-re. Erről a mix albumról másik nagy kedvencem Kid A – Lonely című száma. Tulajdonképpen erről a lemezről szinte bármelyik számot mondhattam volna, nagyon jól sikerült darabról van ugyanis szó. Ha valakit érdekel, íme a tracklist.
Efedeminnel kapcsolatban pedig eszembe jutott egy másik szám is, az pedig nem más, mint az Efdemin – Lohn & Brot.
Folytathatnám a sort még bőven, de most egyelőre megállok. Martyn és Agoria egyébként mostanság nagy kedvenceim, úgyhogy róluk még biztosan hallhattok az elkövetkezendő hetekben.
tom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése