Keresés ebben a blogban

2011. április 20., szerda

Elektrokoskodás

Marty McFly is megirigyelné, ahogyan ugrálunk az időben. Csuda világ a hetvenes évek végétől.

A Laid Back-et valószínűleg sokan ismerik, hol a megboldogult Sláger Rádiós időszakból: Sunshine Reggae (1983) superhits :P, esetleg a 2006-ban a Rádió 1-en agyonsugárzott, Wonderland Avenue által elkövetett White Horse mix miatt.
A Laid Back a nyolcvanas években csupa vállalható (pop-)elektro muzsikát készített, így népszerű mostani house körökben is. Ki-ki dönste el, az eredeti, vagy az újragondolások passzolnak hozzá.
Laid Back - Bakerman original (1990) (a klipet Lars von Trier rendezte, tiszteletére a klipverziót linkeltem be :] )
Laid Back - Bakerman (Soul Clap remix)

Ne is távolodjunk ettől a vonaltól. Az egykori Joy Divisonból alakult egykori New Order jó néhány kiverhetetlen dallammal illeti hallószerveinket: True Faith, 60 miles, Crystal. A legnagyobb számomra mégis a Blue Monday (1983) marad.

Space - Magic Fly (1977). Sok közül az egyik pionír, a klip megnézése után erős Space-hatásokra asszociálhatunk a Daft Punkot illetően. :)

Az Air-t inkább tisztelem, mint ismerem, talán egyszer lesz időm behatóbban is hallgatni őket, addig egy válogatáslemezen hallható számot ajánlok, melyet a francia veterán elektro-komponista Jean-Jacques Perrey-vel készítettek: Cosmic Bird.

Jefe

U.I.: Kraftwerket most direkt nem raktam be a listába. :)

4 megjegyzés:

  1. New Orderből a Blue Monday után nekem a második kedvenc a Bizarre Love Triangle: http://www.youtube.com/watch?v=GrInncmNvRY
    (de izgatott voltam, mikor a Newcastle leigazolta ezt a pofát :])

    VálaszTörlés
  2. Szted Owennek szerencsésebb lett volna, ha afféle liverpooli Giggs, vagy Scholes maradt volna? Az első klubnál megöregedni, örök ikonná válni...

    VálaszTörlés
  3. A white horse hatalmas, a Blue monday meg akár a himnuszunk is lehetne :) A Magic fly meg nem rossz, de ezt szerintem nem tudja überelni:
    http://www.youtube.com/watch?v=MSoAzONw-a4&feature=related
    Bődületesen nagy zene '57-ből!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés