Keresés ebben a blogban

2011. április 5., kedd

intro

A hangolo blog kezdeményezése azért merült fel, mert úgy éreztük, hogy bár a zenét hallgatni kell, de jó volna néha beszélni is róla. Erre pedig a Facebook és egyéb mikroblogok nem a legalkalmasabbak A zene érzéseket generál, hangulatokat határoz meg és gondolatokat ébreszt, amelyeket itt próbálunk majd megosztani. A véleményalkotás teljesen szubjektív. Mi magunk laikusok vagyunk, akiknek fontos a zene; a felkerülő zenék sokszínűek – azon leszünk, hogy a véleményeink is hasonlóak legyenek.
Műfaji megkötés nincs (műfajok vannak?), ahogyan történeti megkötés sem. Mind Tomi, mind jómagam (Jefe) lejátszási listájában számos különböző hagyományból építkező zenei produkció megtalálható. The Rolling Stones, Dick Khoza, Katie Melua, Kraak & Smaak, Explosions in the Sky, Prince, Bartók Béla…bármi előfordulhat.
A kiválasztott zenékhez fűzött gondolatok nem kívánják sem a szerzőket, sem rajongóikat becsmérelni – remélhetőleg ajánlókat olvashattok, de a negatív kritika a magyarok jellemző, leküzdhetetlen jellemvonása. J
A blogra feliratkozókat szívesen látjuk, sőt! Sajnos nem tudunk süteményeket küldeni, vagy merchendise-termékekkel szolgálni, annak örülünk, ha valaki általunk ismerhet meg ilyen-olyan zenei csemegéket. A blog íze az evés során derül ki, ergo elindítjuk, reméljük hamarosan kialakítja olvasótáborát és sajátos arculatát.
A blogon felbukkanó zenei projekteket igyekeztünk felosztani: így lesznek (1) számok önmagukban (afféle „most játszott”, vagy „én ezt eddig miért nem ismertem” beatek), (2) vélemények egész lemezről, valamint (3) playlistek, összeállítások (tulajdonképpen keverés nélküli mixek, lehet „jukebox-DJ”-nek is nevezni, ha úgy tetszik).
Az, hogy a bemutatott alkotóról mennyi információt közlünk, ismét változó. Nem portrékat kívánunk írni, de egy zenei eredményt a hivatalos kritika is a pályafutás egészében vizsgálja, szóval mi sem bújunk ki alóla.
Elsősorban üdv az utolsó sorban ülőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése