Keresés ebben a blogban

2013. május 22., szerda

Major Lazer - Free The Universe

Major Lazer visszatérő vendég a blogon, hiszen az első album is nyomot hagyott bennünk. Az utóbbi év(ek)ben módszeresen csepegtetve kaptuk a Diplo vezette Major Lazer EP-ket és klipes megjelenéseket (Original Don, Jah No Partial), és csak vártunk a nagy megjelenésre. Diplo elhagyta, illetve újakra cserélte cimboráit és így hozza a kötelezőt a Free The Universe anyagon. Ilyenkor látszik, ki is az atyja a számoknak, nem tudom, kis ujjból, vagy nagy izzadság árán, de sikerült ismét valami fertelmes ragga dancehall trap basst létrehozni, amely felfalja a táncparkettre tévedőket.

A kollaboránsok között nagy a merítés, legyen az vokális, vagy produceri munka: Yasmin, Flux Pavilion,  Laidback Luke, MC Dynomite, Wyclef Jean, The Partysquad, Bruno Mars, Skream. Diplónak nem lehetett nehéz összeszedni őket. Ugyanolyan szerethető anyag lett ez, mint Guns Don't Kill People... Lazers Do.
Masszív adag basszusok, továbbra is indulószerű iramok és nyugtató, levegővételre időt hagyó, már-már melódiák váltogatják egymást.

"Our first album was the intro; on the second album, we jumped into space… I don’t know why but the story should come along soon." - Diplo a Beatport interjújában.


Itt egy lejátszási lista az újdonságokból:



Trekklista (a konkrét közreműködők most kimaradtak, mert nagyon sokan voltak):

  1. Mashup the Dance - a LEGJOBB!
  2. You're No Good
  3. Get Free
  4. Wind Up - hamisítatlan Major Lazer, amiért anno megszerettem. :)
  5. Scare Me
  6. Jessica - a Can't Stop Now farvize
  7. Reach Out for the Stars
  8. Bubble Butt
  9. Jah No Partial (Srream remix) - remix a dub szellemében.
Adjunk egy lájkot erre a trash bass Diplo projektre, mert megérdemli.


Jefe

2 megjegyzés:

  1. Pont a héten találtam meg a get free-t, és be is jött, de a tudatomig nem jutott el, hogy ez valami új albumon is lehet akár :)fullos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye?
      nyitott szem, csukott száj:
      alapszabály! :)

      Törlés